/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fd644f12bc6987a2263b437a150ced4ac.jpg)
Які продукти провокують появу прищів на обличчі: це не смажена їжа
Прищі, висипання, почервоніння на шкірі можуть бути наслідком вживання деяких продуктів.Тут не йдеться про жирні або смажені у фритюрі страви. Всупереч поширеній думці, вони прищів не викликають, каже дерматолог Мелані Палм.А ось продукти, що мають високий глікемічний індекс, цілком здатні на таке, як стверджують у Медичній школі Гарвардського університету.У першу чергу, до них відносяться рафіновані вуглеводи та цукор. Така їжа швидше виділяє глюкозу, внаслідок чого у крові різко піднімається рівень цукру. Стрибки цукру, у свою чергу, можуть запустити безліч різноманітних процесів в організмі, серед яких і ті, що відповідають за вироблення шкірного сала.Як результат - пори закупорюються та утворюються прищі, вважає дерматолог Дженніфер Чвалек.З фахівцем згоден і дерматолог Джошуа Цайхнер, який упевнений, що велика кількість цукру активує деякі процеси, що відбуваються в кровотоку, а вони вже призводять до запалення шкіри.Крім уже названих продуктів, лікар закликає відмовитися і від вживання коров'ячого молока, особливо знежиреного. Він також пов'язує його з проблемами зі шкірою.

