/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F4ec23a19476476c328865b5405bb6a01.jpg)
Чудовий гарнір або основна страва: рецепт запіканки з баклажанів із сиром і томатами
Подавати страву можна як гарнір, і як самостійне друге
Часто запіканки готують із кабачків — цей овоч добре тримає форму, має ніжний смак і швидко готується. Але сьогодні ми пропонуємо спробувати іншу, не менш смачну та ароматну альтернативу — запіканку з баклажанів.
Баклажани мають більш насичений, трохи пряний смак, який чудово поєднується з сиром, томатами, спеціями та іншими інгредієнтами. Така запіканка стане не лише цікавою зміною в повсякденному меню, а й прикрасою будь-якого столу. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "inmykitchen_pl".
Як приготувати запіканку з баклажанів
Інгредієнти:
- баклажани
- томатна паста, томатне пюре
- сир пармезан
- моцарела або бурата
- спеції
Спосіб приготування:
1. Баклажани наріжте слайсами, посипте спеціями, полийте олією та запечіть.
2. На дно форми викладіть шар томатного пюре, зверху шар баклажанів, сир, баклажани, пюре і присипте тертим сиром.
3. Запікайте 10 хвилин і подавайте.

