/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F3d62947253cc487d8a3d44e4d3175191.jpg)
Як зробити ідеальні малосольні огірки: два рецепти пікантної закуски
Малосольні хрумкі та ароматні огірки можна куштувати вже за добу після засолювання.Розповідаємо, як швидко й смачно приготувати малосольні огірки вдома.літр води;1 ст. л. солі;2 кг огірків;листя смородини, хрону або винограду;головку часнику;чайну ложку перцю горошком.Для початку потрібно зробити маринад. У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль і ставимо на плиту. Після закипання і розчинення солі знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути (хвилин п'ять).На дно банки викладаємо листя. Огірки промиваємо і готуємо - у них потрібно відрізати "попки". Далі викладаємо овочі в ємність. Часник чистимо, нарізаємо і додаємо туди ж разом із перцем.Зверху можна викласти парасольки кропу або листя винограду. Заливаємо злегка остиглим маринадом - він має бути ще теплим. Закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник, коли маринад повністю охолоне. Знімати пробу можна вже наступного дня.Це простий рецепт, який дасть змогу вже за кілька годин насолодитися смачними огірочками.1-1,5 кілограма огірків;2 ст. л. солі;листя вишні, хрону або суцвіття кропу;10 г перцю чилі;500-800 мл води;головку часнику.Огірки промиваємо та замочуємо у воді на 20 хвилин. Завдяки цьому вони будуть хрусткими.Промиваємо листя і крупно нарізаємо. Перець нарізаємо тонкими кружечками, а часник можна залишити цілим або ділити навпіл.У банку викладаємо листя, часник, перець, корінь хрону і дуже щільно розміщуємо огірки. Насипаємо сіль і заливаємо водою. Варто вибрати столову з нейтральним смаком або газовану.Залишаємо так на дві години за кімнатної температури, а потім ще на три-чотири - у холодильнику. Малосольні огірки - готові.
