Ніколи не їжте цей овоч, якщо не хочете смердіти цілий день
Ніколи не їжте цей овоч, якщо не хочете смердіти цілий день

Ніколи не їжте цей овоч, якщо не хочете смердіти цілий день

Він відлякує людей

Часник в Україні — не просто приправа, а майже святиня: його додають до борщу, сала, м’ясних страв, соусів і навіть канапок. Однак, ранкове споживання часнику може мати небажані наслідки для організму.

"Телеграф" розповість, чому не варто їсти часник. А також, що це за овоч, після якого пахне з рота.

Насамперед, часник на голодний шлунок здатен подразнювати слизову оболонку шлунка та кишечника. Це може викликати печію, біль у животі, нудоту або навіть загострення гастриту. Часник активізує травні соки, які на порожній шлунок можуть діяти агресивно.

Що таке часник

Крім того, часник містить сірковмісні сполуки, які потрапляють у кров і виділяються через легені та шкіру — саме вони спричиняють характерний стійкий запах з рота. Іноді він зберігається на добу й довше, попри чищення зубів, жуйку чи каву. Це може створити дискомфорт у спілкуванні, особливо для тих, хто працює з людьми.

Улюблений український інгредієнт — це не табу, але все має свій час. І часниковий ранок — не завжди найкращий старт для продуктивного дня.

Джерело матеріала
loader