Сезонні овочі в меню: готуємо баклажани з сиром по-пармськи
Сезонні овочі в меню: готуємо баклажани з сиром по-пармськи

Сезонні овочі в меню: готуємо баклажани з сиром по-пармськи

Літній раціон варто збагачувати сезонними овочами.Потрібно не забувати про баклажани. Якщо їх правильно приготувати, то смак не буде гірким, а навпаки - здивує новими нотками.Цей полегшений варіант класичних баклажанів по-пармськи зберігає насичений смак, але без смаження в олії, розповідає Маріанна Вільямс, експертка EatingWell, яка розробила свій рецепт приготування баклажанів."Скибочки баклажанів спочатку запікаються, а потім укладаються шарами з томатним соусом, моцарелою і пармезаном. Такий спосіб приготування робить страву менш жирною і більш корисною", - каже Вільямс.Це чудова вегетаріанська основна страва, яка чудово поєднується з пастою, хрустким хлібом або легким салатом.Баклажани в духовці з сиром по-пармськиІнгредієнти:2 середніх баклажани, нарізаних кружальцями завтовшки по 1,2 см;4 столові ложки оливкової олії extra virgin (приблизно 60 мл);1 банка томатного соусу (680 г);⅓ склянки порваного листя свіжого базиліка (приблизно 10 г), плюс трохи для прикраси;1,5 ч. л. подрібненого свіжого орегано;2 середніх зубчики часнику;170 г моцарели (приблизно 1,5 склянки);4 столові ложки тертого пармезану;¼ склянки панірувальних сухарів (близько 15 г).Розігрійте духовку до 230 °C. Встановіть решітки на середній і нижній рівні. Застеліть два великих дека папером для випічки або змастіть антипригарним спреєм. Розкладіть скибочки баклажанів в один шар і змастіть з обох боків 3 ст. л. олії. Запікайте 20 хвилин, перевернувши шматочки і помінявши місцями дека через 10 хвилин.У мисці змішайте томатний соус, базилік, орегано і часник. Викладіть близько 80 мл соусу на дно великої жароміцної сковороди або форми для запікання. Викладіть половину запечених баклажанів, зверху - 320 мл соусу, потім половину моцарели і 1 ст. л. пармезану. Повторіть шари.Запікайте близько 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а соус не закипить по краях.У невеликій мисці змішайте сухарі з рештою 1 ст. л. олії та рівномірно посипте зверху. Збільште температуру духовки до режиму гриля. Запікайте 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки. Зверху посипте 1 ст. л. пармезану, що залишилася.Перед подачею дайте страві постояти 10 хвилин. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком - перед вами ситна і затишна страва, яка сподобається всій родині.

Джерело матеріала
loader
loader