/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F382167cce01db35c9ab0b84335bb0838.jpg)
Чому ніхто не розповідав про це раніше: цей простий прийом перетворить звичайний плов на шедевр
Секрет криється не в активних діях, а у мудрому терпінні. Як приготувати справжній плов, який буде не гірший за ресторанний, розповідає 24 Канал з посиланням на "Сусідка".
Шари – це святе
У кулінарному процесі, що нагадує алхімію, на дні казана, наповненого гарячою олією та курячим жиром, з'являється ароматна основа плову – зірвак. Ця незамінна суміш, що складається зі смаженого м'яса, цибулі та моркви, щедро приправлена спеціями, слугує основою для наваристого й ароматного бульйону.
Роль рису в цій страві надзвичайно важлива. Делікатно покладений зверху зірвака, рис повинен готуватися на парі, а не занурюватися в бульйон під ним. Таке ретельне розміщення дозволяє зернам вбирати пряні соки. Однак, передчасне і часте перемішування суміші порушує цей делікатний баланс – тоді вийде каша.
Як діяти правильно?
Експерти розкрили основні методи приготування ідеально звареного плову. Після додавання рису в каструлю і заливання його водою, кухарі радять почекати, поки рідина майже повністю вбереться.
Секрети ідеального плову / Фото Unsplash
На наступному етапі дерев'яною ложкою або шумівкою акуратно зберіть рис від країв каструлі до центру, створюючи невеликий горбок. Після цього щільно накрийте каструлю кришкою і зменште вогонь до мінімуму, щоб рис спокійно варився протягом 20 – 25 хвилин.
Що категорично не можна робити на цьому етапі:
- підіймати кришку;
- перемішувати вміст;
- додавати воду.
А тепер найскладніше – терпіння. Кухарі радять дозволити вогню, парі та часу творити свою магію. Перемішувати плов рекомендується лише безпосередньо перед подачею на стіл. Після того, як ви знімете каструлю з вогню, дайте їй відпочити під кришкою ще 10 хвилин.
А ви знаєте: як відрізнити справжню ковбасу від підробки.

