/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F052bfb96dc9d7012fc1edebe2cf926e5.jpg)
Три види розчинної кави: з чого її виготовляють і чому різниться ціна
Кажуть, що розчинна кава створюється тільки з кавових зерен низької якості, тобто з відходів виробництва, але це насправді помилка. Основа для продукту завжди є якісною.Вартість залежить не від якості зерен, з яких робиться розчинна кава, а від технології її створення.Виробництво будь-якого виду кави: чи меленої для турки, чи зернової для кавомашини, чи розчинної, починається однаково.
Спочатку кавові зерна ретельно очищають, сортують і обсмажують. Потім відібрані зерна перемелюють на досить великі шматочки.
Наступний етап - виварювання кави у величезних резервуарах під великим напором води. В результаті виходить густа, тягуча і дуже концентрована кавова гуща.Третій етап, завершальний, найцікавіший. Тут перед виробниками стоїть завдання перетворити густу каву на суху і ароматну, готову до споживання. Щоб зробити це, використовуються різні методи. Саме на цьому етапі ми отримуємо різні види розчинної кави: порошкоподібний, гранульований та сублімований. Останній зазвичай коштує дорожче.Цей продукт робиться таким чином: спочатку відбуваються очищення, обсмажування та подрібнення зерен. На наступному етапі здійснюється обробка маси, що вийшла водою високої температури. Порошок заливається рідиною у ємностях під тиском. У результаті виходить ароматний екстракт. Його піддають впливу низької температури та фільтрують. А потім проводиться сушіння гарячим повітрям.Перший етап - такий самий, як і в попередньому випадку. А ось потім порошок обробляється парою.Проводяться всі дії, що при створенні порошкоподібної кави. Проте різниця - у завершальному етапі. Продукт сушиться не гарячим, а крижаним повітрям. Далі здійснюється подрібнення маси, що вийшла. У результаті виходить якісний продукт.Створення цього різновиду розчинної кави є дуже складним процесом. Цим і пояснюється висока ціна товару.

