Крупа, яка допоможе знизити "поганий холестерин"
Крупа, яка допоможе знизити "поганий холестерин"

Крупа, яка допоможе знизити "поганий холестерин"

Яка найкорисніша цільнозернова крупа?

Це зерно є популярним в Середземномор’ї та на Близькому Сході. І мова про булгур. Дієтологи EatingWell радять зробити булгур частиною раціону, якщо шукаєте спосіб знизити "поганий" холестерин, інформує24 Канал.

Довідково. У чашці звареного булгуру – 116 ккал, 6 грамів клітковини і лише 0 грамів насичених жирів – ідеальний баланс для здоров'я серця.

Які властивості та переваги булгуру?

Ця крупа особливо цінна для тих, хто слідкує за холестерином. Адже 6 грамів клітковини – це суттєва частина добової норми. Булгур містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину, що дозволяє зв'язувати "поганий" холестерин LDL у кишківнику та сприяє його виведенню. Це сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань.

Крім клітковини, булгур – цінне джерело рослинного білка (4 грами на чашку), а також має низький глікемічний індекс, що допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові.

Булгур легко готувати, крупа ідеально підходить для приготування основних страв, салатів, або навіть десертів.

Користь булгуру для здоров'я серця

Ця цільнозернова крупа поєднує обидва типи клітковини: розчинну (для холестерину) і нерозчинну (для травлення). Також булгур може слугувати чудовою альтернативою м'яса, а відтак знижує споживання насичених жирів. При споживанні булгуру в організмі не відбувається стрибків цукру, завдяки низькому глікемічному індексу.

Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader