/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F545095c2838d64b199a8a3bf3514f562.jpg)
Ідеально на тости й до випічки: такого оригінального абрикосового джему ви ще не готували
До того ж він повертає у літо навіть у найхолодніші місяці року. Рецептом джему з абрикосами та бананами ділиться 24 Канал з посиланням на itsnotcomplicatedrecipes.
Як приготувати джем з абрикосами та бананами?
- Час: 2 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 1 кілограм абрикосів;
– 1 великий банан;
– 600 грамів цукру;
– 3 чайні ложки пектину.
Приготування:
- Абрикоси помийте, розділіть навпіл, видаліть кісточки. Половинки наріжте на шматочки. Банан очистьте і наріжте кружальцями.
- Викладіть підготовлені фрукти в каструлю, додайте цукор, перемішайте і залиште на 1,5 – 2 години, щоб абрикоси пустили сік.
- Тоді поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменште вогонь і проваріть 10 хвилин, помішуючи.
- У джем додайте пектин, змішайте з 2 столовими ложками цукру і проваріть ще 3 – 5 хвилин. Суміш розлийте в простерилізовані банки й закрийте прокип'яченими кришками.
Готово!
Теж приготуйте: полуничне варення без цукру.
