Ідеально на тости й до випічки: такого оригінального абрикосового джему ви ще не готували
Ідеально на тости й до випічки: такого оригінального абрикосового джему ви ще не готували

Ідеально на тости й до випічки: такого оригінального абрикосового джему ви ще не готували

До того ж він повертає у літо навіть у найхолодніші місяці року. Рецептом джему з абрикосами та бананами ділиться 24 Канал з посиланням на itsnotcomplicatedrecipes.

Як приготувати джем з абрикосами та бананами?

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1 кілограм абрикосів;
– 1 великий банан;
– 600 грамів цукру;
– 3 чайні ложки пектину.

Приготування:

  1. Абрикоси помийте, розділіть навпіл, видаліть кісточки. Половинки наріжте на шматочки. Банан очистьте і наріжте кружальцями.
  2. Викладіть підготовлені фрукти в каструлю, додайте цукор, перемішайте і залиште на 1,5 – 2 години, щоб абрикоси пустили сік.
  3. Тоді поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменште вогонь і проваріть 10 хвилин, помішуючи.
  4. У джем додайте пектин, змішайте з 2 столовими ложками цукру і проваріть ще 3 – 5 хвилин. Суміш розлийте в простерилізовані банки й закрийте прокип'яченими кришками.

Готово!

Теж приготуйте: полуничне варення без цукру.

Джерело матеріала
loader