Ніколи не купуйте цей чай — отримаєте хімію замість корисного напою
Ніколи не купуйте цей чай — отримаєте хімію замість корисного напою

Ніколи не купуйте цей чай — отримаєте хімію замість корисного напою

З чашкою ароматного напою ви можете проковтнути мільйони частинок мікропластику

Чай в пакетиках — не найкращий вибір для здоров'я. Цей зручний формат, яким щодня користуються більшість українців, може завдати шкоди.

"Телеграф" розповідає, чому від пакетованого чаю краще відмовитися, хоча це дуже зручно. Проблема як у якості чаю, так і у самих пакетиках.

Пакетики містять чай найнижчої якості

Річ у тім, що в пакетики зазвичай фасують чай найнижчого сорту. Часто це — крихта, "пил" чайного листа. Крім того, інколи до нього додають хімічні домішки, які забезпечують сильне та швидке заварювання та забарвлення навіть у холодній воді. Щоб покращити смак низькоякісного чаю у пакетований напій в багатьох випадках додають штучні ароматизатори.

Чайні пакетики просочують синтетичними смолами, ви ковтаєте мікропластик

Якщо ви заварили чай у пакетику, ваш напій містить мільйони частинок мікропластику, який потрапляє до вашого організму. Більшість пакетиків зроблена з фільтрувального паперу (рідше – з нейлону). Його виготовляють з целюлози й бавовни. Проте, щоб пакетик не рвався під дією гарячої води, його просочують спеціальними синтетичними смолами, розчиненими у спирті або ацетоні.

Пакетований чай краще викреслити зі свого раціону

Чим небезпечний мікропластик

Потрапляючи в організм, він може залишатися там надовго, створюючи загрозу для здоров’я. Мікроскопічні частинки здатні пошкоджувати органи та вивільняти токсини. Вони негативно впливають на організм — можуть змінювати гормональний фон, знижувати репродуктивну функцію та навіть підвищувати ризик онкологічних захворювань.

Як перевірити якість чаю у пакетиках

Є певні ознаки, які вказують на те, що в пакетиках є барвники. Покладіть пакетик з чаєм у склянку холодної води — якщо вона швидко забарвлюється, у складі є значна кількість барвника, розповів чайний експерт Антон Назаренко.

Раніше "Телеграф" розповідав про "корисні" продукти, які шкодять. Їх часто обирають ті, хто слідкує за здоров'ям, не усвідомлюючи мінусів.

Джерело матеріала
loader
loader