За цим рецептом будь-яка риба вийде надзвичайно смачною: у якому маринаді її приготувати
За цим рецептом будь-яка риба вийде надзвичайно смачною: у якому маринаді її приготувати

За цим рецептом будь-яка риба вийде надзвичайно смачною: у якому маринаді її приготувати

Безпрограшний варіант!

Рибу можна готувати найрізноманітнішими способами: запікати, смажити, тушкувати у вершках чи томатному соусі — і щоразу вона смакує по-новому. Але сьогодні ми пропонуємо спробувати дещо особливе — рибу в апельсиновому маринаді.

Завдяки поєднанню цитрусового соку, ароматних спецій і легкого кисло-солодкого присмаку, будь-яка риба у такому маринаді виходить надзвичайно смачною: соковитою, ніжною та дуже запашною. Ідеально для легкої вечері або святкової страви з цікавою ноткою. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "nosiba_fayed".

Як приготувати рибу в апельсиновому маринаді

Інгредієнти:

  • риба – 1 шт.;
  • олія – 2–3 ст. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • куркума – 0,5 ч. л.;
  • лимонний перець – 0,5 ч. л.;
  • часник тертий – 2 зубчики;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Кроки приготування:

Помити та почистити рибу, зробити поперечні надрізи з обох боків.

Приготувати маринад: змішати олію, спеції, тертий часник і сік лимона.

Натерти рибу маринадом зсередини та зовні.

Нарізати апельсин і цибулю кільцями, вкласти всередину риби.

Викласти рибу у форму для запікання, за бажанням зверху покласти ще трохи апельсинових скибок.

Запікати в духовці за температури 180 °C приблизно 30 хвилин до золотистої скоринки.

Джерело матеріала
loader
loader