Смак, від якого всі будуть у захваті: рецепт нереально смачних маринованих кабачків
Смак, від якого всі будуть у захваті: рецепт нереально смачних маринованих кабачків

Смак, від якого всі будуть у захваті: рецепт нереально смачних маринованих кабачків

Господиня поділилась дуже простим рецептом маринованих кабачків на зиму. Вони виходять хрумкі та мають легкий кисло-солодкий приємний смак.

Що дізнаєтесь:

Літо у самому розпалі, як і активний збір врожаю. У господинь тепер багато роботи, адже вони займаються не лише збором врожаю, а й заготовками на зиму та консерваціями. Українська господиня поділилась неймовірним рецептом смачних маринованих кабачків на зиму.

Що потрібно для маринування кабачків

Для приготування маринованих кабачків на зиму вам знадобиться:

Як замаринувати кабачки на зиму

Що робити з кабачками

Спершу вам потрібно добре помити кабачки та нарізати їх. Можна різати кабачки кружальцями чи брусочкам - на ваш розсуд. Якщо у вас молоді кабачки, у них тонка шкірка, тому їх можна не чистити. Старі кабачки краще очистити від шкірки та видалити насіння.

Далі слід щільно вкласти кабачки у стерилізовані банки, додати туди лаврові листки, часник, горошок духмяного перцю та спеції.

Смак, від якого всі будуть у захваті: рецепт нереально смачних маринованих кабачків
Місячний посівний календар на липень / Інфографіка: Главред

Як простерилізувати банки

У велику каструлю треба налити воду та довести її до кипіння. У киплячу воду слід поставити банки та простерилізувати:

Як приготувати маринад

Вам необхідно довести до кипіння 5 літрів води. У окріп слід додати 250 г цукру та 200 г солі. Коли все розчинилось, потрібно влити 200 г оцту.

Як замаринувати кабачки

Гарячий маринад слід лити у банки з кабачками. Його слід лити до самого верху. Після цього потрібно накрити банки стерильними кришками, герметично закатати чи закрутити, перевернути догори дном та поставити в тепло до повного охолодження.

Після цього кабачки слід зберігати у прохолодному місці. Господиня стверджує, що вони виходять дуже смачними, хрусткими та злегка кисло-солодкими.

Дивіться відео про те, як замаринувати кабачки на зиму:

Вас також зацікавить:

Джерело матеріала
loader
loader