/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F83761c97c2a17a5773351dc46ee2585b.jpg)
Топова намазка цього літа: готуємо апетитну намазку з кабачкової ікри та плавлених сирків
Цю намазку краще одразу готувати з великим запасом, адже вона зникає майже миттєво. Навіть діти, яких важко назвати поціновувачами овочів, з радістю наминають її з улюбленим хлібом. 24 Канал радить спробувати рецепт з інстаграму treskablog.
Як приготувати намазку з кабачкової ікри та сирків?
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 3
Інгредієнти:
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1 червоний болгарський перець;
– 3 кабачки;
– пів пучка петрушки;
– 4 зубчики часнику;
– 140 грамів плавлених сирків;
– сіль та перець до смаку;
– 30 мілілітрів оливкової олії.
Приготування:
Очистьте цибулю та моркву. Цибулю поріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
Розігрійте олію на пательні, обсмажте цибулю разом з морквою та перцем до золотистого відтінку.
Кабачки помийте, натріть на крупній тертці й висипте до овочевої засмажки. Посоліть, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте, періодично помішуючи, на слабкому вогні 20 – 25 хвилин.
Натріть плавлений сир на грубій тертці. Петрушку добре промийте та дрібно посічіть. Часник очистьте та подрібніть на дрібній тертці.
Додайте сир, зелень і часник до тушкованих кабачків, перемішайте, накрийте кришкою, зніміть з вогню та залиште настоятися приблизно на 10 хвилин.
Перекладіть готову овочеву ікру у посуд і дайте повністю охолонути. Подавайте як овочеву намазку на хліб або як самостійну холодну закуску.
Смачного!
Як в ресторані: запікаємо кабачок з червоною рибою.
