Топова намазка цього літа: готуємо апетитну намазку з кабачкової ікри та плавлених сирків
Топова намазка цього літа: готуємо апетитну намазку з кабачкової ікри та плавлених сирків

Топова намазка цього літа: готуємо апетитну намазку з кабачкової ікри та плавлених сирків

Цю намазку краще одразу готувати з великим запасом, адже вона зникає майже миттєво. Навіть діти, яких важко назвати поціновувачами овочів, з радістю наминають її з улюбленим хлібом. 24 Канал радить спробувати рецепт з інстаграму treskablog.

Як приготувати намазку з кабачкової ікри та сирків?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 3

Інгредієнти:
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1 червоний болгарський перець;
– 3 кабачки;
– пів пучка петрушки;
– 4 зубчики часнику;
– 140 грамів плавлених сирків;
– сіль та перець до смаку;
– 30 мілілітрів оливкової олії.

Приготування:

  1. Очистьте цибулю та моркву. Цибулю поріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

  2. Розігрійте олію на пательні, обсмажте цибулю разом з морквою та перцем до золотистого відтінку.

  3. Кабачки помийте, натріть на крупній тертці й висипте до овочевої засмажки. Посоліть, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте, періодично помішуючи, на слабкому вогні 20 – 25 хвилин.

  4. Натріть плавлений сир на грубій тертці. Петрушку добре промийте та дрібно посічіть. Часник очистьте та подрібніть на дрібній тертці.

  5. Додайте сир, зелень і часник до тушкованих кабачків, перемішайте, накрийте кришкою, зніміть з вогню та залиште настоятися приблизно на 10 хвилин.

  6. Перекладіть готову овочеву ікру у посуд і дайте повністю охолонути. Подавайте як овочеву намазку на хліб або як самостійну холодну закуску.

Смачного!

Як в ресторані: запікаємо кабачок з червоною рибою.

Джерело матеріала
loader