Цілющий та смачний український напій: як приготувати кисломолочну квашу
Цілющий та смачний український напій: як приготувати кисломолочну квашу

Цілющий та смачний український напій: як приготувати кисломолочну квашу

Кожен український регіон має свій рецепт кваші. Її можна вживати як десерт або самостійний напій. Досвідчені господині називають її "бальзамом для організму", і 24 Канал пропонує в цьому переконатися з рецептом порталу Cookorama.

Як приготувати українську квашу?

  • Час: 20 хвилин + настоювання
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 літр кислого молока;
– 1 склянка борошна;
– 1 склянка житнього борошна;
– 1 склянка вівсяного борошна;
– 1 склянка гречаного борошна;
– 1 склянка ячмінного борошна;
– 300 мілілітрів калинового соку.

Приготування:

  1. В емальовану ємність наливаємо кисле молоко.
  2. Додаємо по склянці різного борошна.
  3. Розбавляємо суміш водою кімнатної температури, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.
  4. Добре все перемішуємо та ставимо в тепле місце для бродіння.
  5. Через 1 – 3 дні, коли кваша почне бродити та набуде кислуватого смаку, додайте до неї калиновий сік. Добре перемішайте – напій готовий до вживання.

Смачного!

Всі його обожнюють ще з дитинства: простий рецепт пісочного печива.

Джерело матеріала
loader
loader