/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2593f3f9209175ed49d6997f4cdd5d64.jpg)
Цілющий та смачний український напій: як приготувати кисломолочну квашу
Кожен український регіон має свій рецепт кваші. Її можна вживати як десерт або самостійний напій. Досвідчені господині називають її "бальзамом для організму", і 24 Канал пропонує в цьому переконатися з рецептом порталу Cookorama.
Як приготувати українську квашу?
- Час: 20 хвилин + настоювання
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 літр кислого молока;
– 1 склянка борошна;
– 1 склянка житнього борошна;
– 1 склянка вівсяного борошна;
– 1 склянка гречаного борошна;
– 1 склянка ячмінного борошна;
– 300 мілілітрів калинового соку.
Приготування:
- В емальовану ємність наливаємо кисле молоко.
- Додаємо по склянці різного борошна.
- Розбавляємо суміш водою кімнатної температури, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.
- Добре все перемішуємо та ставимо в тепле місце для бродіння.
- Через 1 – 3 дні, коли кваша почне бродити та набуде кислуватого смаку, додайте до неї калиновий сік. Добре перемішайте – напій готовий до вживання.
Смачного!
Всі його обожнюють ще з дитинства: простий рецепт пісочного печива.

