/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff27cb9fb9c44f2fe8d5facb4dff8ee42.jpg)
Як легко помити гриби від бруду та піску: лайфхак професійних кухарів
Багато хто миє гриби під краном або навіть замочує у воді, щоб відмити від бруду.Професійні кухарі мають свій підхід до цього процесу. Він займає 15 хвилин, але результат того вартий.Як правильно мити гриби, щоб вони залишалися ароматними та пружними і без піску, розповів шеф-кухар Олександр Огороднік.Залити гриби холодною водою в миску і трішки промити.Перемістити гриби на деко і посипати через сито, рівним шаром борошна, головне не перестаратись, та злегка перемішати руками.Залишити на 8-10хв. для того, щоб мука розбухла і увібрала в себе увесь бруд який залишився на грибах. Промити гриби під проточною холодною водою, і відкинути на серветки або кухонний рушник, для того щоб забрати лишню воду.Цим лайфхаком користуються професійні кухарі роками, забирайте його собі, щоб хоч трішки полегшити життя, радить Огороднік.

