Квашені помідори будуть готові вже за два-три дні: простий рецепт
Квашені помідори будуть готові вже за два-три дні: простий рецепт

Квашені помідори будуть готові вже за два-три дні: простий рецепт

Ці помідори можна зберігати до зими

Цей рецепт малосольних помідорів — справжня універсальна знахідка. Він згодиться як тим, хто хоче насолодитися смачною закускою вже за кілька днів, так і тим, хто планує зробити запаси на зиму. Помідори швидко набирають аромату зелені, спецій і пряного хрону. При цьому приготування не потребує стерилізації чи складної обробки — усе максимально просто, натурально і смачно.

Рецептом поділились на ютуб-каналі "СвітАлла".

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Вода 1 л
  • Сіль 100 г
  • Цукор 70 г
  • Кріп 3-4 парасольки
  • Листя смородини, вишні, хріну.

Як приготувати квашені помідори

  1. На дно чистої банки викладіть шар зелені: листя кропу, петрушки, вишні, смородини, а також парасольки кропу, хрін та часник.
  2. На дно банки покладіть більші помідори, а зверху — дрібніші. Поступово заповнюйте банку, періодично струшуючи її, щоб помідори щільніше уляглися. Залиште трохи зелені для верхнього шару.
  3. В окремій ємності розчиніть 100 г солі та 70 г цукру в 1 літрі холодної нехлорованої води. Добре перемішайте, доки інгредієнти майже повністю не розчиняться.
  4. Залийте помідори в банці приготованим розсолом. Якщо розсолу не вистачило, приготуйте ще одну порцію.
  5. Поверх помідорів і розсолу викладіть залишки зелені. За бажанням додайте перець та насіння гвоздики. Якщо хочете зберігати помідори тривалий час, покладіть зверху ложку сухої гірчиці.
  6. Накрийте банку кришкою. Для швидкого приготування (2-3 дні) залиште її за кімнатної температури. Якщо хочете більш солоні помідори, залиште їх на 4 дні.
Джерело матеріала
loader
loader