/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fd8ab61f635618e3de0b18bdd79078030.jpg)
Що обов'язково додати до меню в серпні - поради дієтологів
Серпень - найкращий місяць, щоб поповнити організм вітамінами та мікроелементами завдяки сезонним фруктам і овочам, яких у цей період особливо багато.Про це розповідає NTA.Серед обов'язкових до вживання продуктів:- Помідори - соковиті, стиглі та багаті на вітамін С, калій, вітамін К і фолати.- Різні види перцю - болгарський, міні й гострий - у серпні мають найкращий смак і користь.- Кабачки, цукіні, баклажани - джерело клітковини, води, вітамінів, чудово впливають на травлення.- Огірки - зволожують, забезпечують організм поживними речовинами, особливо якщо їсти зі шкіркою.- Кукурудза - найсолодша одразу після збору, багата на корисні вуглеводи. - Картопля - містить стійкий крохмаль, що покращує чутливість до інсуліну.- Морква - стигла, насичена бета-каротином і вітамінами групи B.- Базилік - ароматна зелень для салатів, пасти й капрезе.- Диня й кавун - очищають, зволожують, дарують антиоксидантний ефект і покращують настрій.- Ожина - джерело вітаміну С і клітковини, корисна для серця й судин.- Виноград - багатий вітамінами, амінокислотами та ефірними оліями.- Сливи, алича, персики й нектарини - продовжують сезон літніх фруктів після абрикосів.

