Збереже текстуру та соковитість: як розморожують м'ясо професіонали
Збереже текстуру та соковитість: як розморожують м'ясо професіонали

Збереже текстуру та соковитість: як розморожують м'ясо професіонали

Неправильне розморожування м'яса може зіпсувати не лише текстуру продукту, а й створити ризик розмноження шкідливих бактерій.Є спосіб, який вважається найкращим для збереження смаку, користі й безпеки м'яса.Шеф-кухарі дорогих ресторанів завжди вибирають повільне розморожування в холодильнику. Хоч цей метод потребує більше часу, він гарантує збереження текстури м'яса, природної соковитості та всіх корисних властивостей.Секрет у простій формулі: на кожен кілограм м'яса треба 8 годин розморожування в холодильнику. Наприклад, 400 г м'яса необхідно розморожувати приблизно 3 години 15 хвилин. Для курятини час розморожування буде трохи меншим, ніж для свинини та яловичини. Такий підхід дозволяє зберегти максимальну користь і ніжну текстуру продукту після приготування.Якщо часу обмаль, кулінари зазвичай користуються такою хитрістю:У миску треба налити воду кімнатної температури.Додати столову ложку цукру, добре розмішати.Покласти туди м'ясо на 10 хвилин.Після такого замочування м'ясо стає м'яким, але не втрачає своїх смакових властивостей.Висока температура спричиняє часткове варіння м'яса, тоді як середина залишається замороженою.Втрачається еластичність і смак, м'ясо стає гумовим.Швидке розморожування може спричинити розмноження бактерій, що особливо небезпечно у спеку.

Джерело матеріала
loader
loader