Заготовка "3 в 1": ідеальний рецепт овочевого асорті на зиму
Заготовка "3 в 1": ідеальний рецепт овочевого асорті на зиму

Заготовка "3 в 1": ідеальний рецепт овочевого асорті на зиму

Як консервувати огірки, помідори та перець разом

Огірки та помідори не обов’язково консервувати окремо. Якщо до цих овочів додати ще солодкий перець, то разом вийде смачне кольорове асорті.

До того ж це дуже зручно. Ви відкриваєте одну банку — а там одразу кілька улюблених овочів. Більше не доведеться викидати залишки овочів, які не встигли з'їсти, як це буває з однокомпонентними заготовками.

Рецептом поділились на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".

Інгредієнти:

  • огірки;
  • помідори;
  • болгарський перець;
  • цибуля;
  • часник;
  • петрушка;
  • кріп;
  • листя хрону;
  • листя смородини, вишні — за бажанням;
  • чорний перець горошком 5 шт. на 1 л банку;
  • духмяний перець 2-3 горошка.

Для маринада на 1 л води:

  • сіль 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
  • цукор 2 ст.л. цукру (з невеликою гіркою)
  • оцет 9% 3 ст.л.

Як приготувати овочеве асорті з огірків та помідорів на зиму

  1. Ретельно помийте огірки, потім залийте їх холодною водою та залиште на 2-3 години. Перед консервацією обріжте кінчики. Якщо огірки великі, їх можна нарізати шматочками.
  2. Підготуйте помідори та болгарський перець. Помідори меншого розміру проколіть зубочисткою біля плодоніжки. Болгарський перець наріжте смужками.
  3. У добре помиті банки викладіть зелень (петрушку, кріп, листя вишні, смородини або хрону — на вибір), а також часник або кільця цибулі. Заповніть банки підготовленими огірками, помідорами та перцем. Додайте перець горошком.
  4. Закип’ятіть чисту воду. Обережно залийте нею банки до самого верху. Накрийте банки кришками і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин злийте цю воду з банок у каструлю.
  5. Використовуючи воду, яку ви злили з банок, приготуйте маринад. На 1 літр води додайте 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру (з невеликою гіркою). Доведіть маринад до кипіння, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Додайте оцет, проваріть ще приблизно хвилину.
  6. Обережно залийте гарячим маринадом банки доверху.
  7. Щільно закрийте банки. Переверніть їх кришками донизу, укутайте в рушник або ковдру і залиште до повного охолодження.
Джерело матеріала
loader
loader