/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ffe182c67300734d6cd6501e149ed61cb.jpg)
Готуємо австралійський сніданок: чим особливий тост з авокадо та яйцем-пашот
Австралійський сніданок має багато спільного з американським та британським, але зі своїми "фішками".Найпопулярнішим вважається "The Big Fry" - велика тарілка зі смаженими яйцями, беконом, смаженими грибами та помідорами на грилі.Проте є кілька страв, які асоціюються саме з Австралією:Vegemite на тості: густа солона паста на основі дріжджового екстракту. Її або люблять, або ненавидять, але для австралійців це культова їжа.Smashed avocado on toast: тости з розім'ятим авокадо, часто з яйцем-пашот зверху. Це сучасний, дуже популярний варіант.Цей сніданок швидкий, корисний і дуже популярний в австралійських кав'ярнях.Скибка улюбленого хліба (бажано цільнозернового) - 1 шт.Стигле авокадо - 1/2 шт.Яйце - 1 шт.Оцет - 1 ч. л.Сіль, перець, пластівці чилі - за смакомСвіжа зелень (кінза або петрушка) - для прикрасиТост: обсмажте скибку хліба до золотистої скоринки у тостері або на сухій сковороді.Авокадо: м'якоть авокадо розімніть виделкою, додайте дрібку солі, перцю та пластівці чилі.Яйце-пашот: у невелику каструлю налийте воду, додайте оцет і доведіть до кипіння. Зменште вогонь. Яйце розбийте в невелику миску. Зробіть ложкою вир у воді та обережно вилийте яйце в центр. Варіть 2-3 хвилини, щоб жовток залишився рідким.Збираємо страву: викладіть на тост розім'яте авокадо. Зверху обережно покладіть готове яйце-пашот. Прикрасьте зеленню, сіллю та перцем.