Пишний, ніжний та дуже красивий: як приготувати ідеальний яблучний пиріг
Пишний, ніжний та дуже красивий: як приготувати ідеальний яблучний пиріг

Пишний, ніжний та дуже красивий: як приготувати ідеальний яблучний пиріг

Такий гарний, що його навіть шкода їсти

Ми вже ділились швидким рецептом яблук в клярі — ідеальною стравою, коли хочеться чогось смачного за лічені хвилини. Але якщо у вас є трохи більше часу, обов’язково приготуйте яблучний пиріг. Він виходить м’який, вологий, із рум’яною скоринкою й красивою "квіткою" зверху.

Рецептом десерту поділилась кулінарна блогерка Лілія Цвіт.

Інгредієнти:

  • яблука — 4 шт.
  • яйця — 3 шт.
  • цукор — 200 г
  • олія — 100 мл
  • сметана — 150 г
  • борошно — 250 г
  • розпушувач — 1 ч.л.

Як приготувати яблучний пиріг

  1. Візьміть два великі яблука, почистіть їх від шкірки і наріжте кубиками. Ще два яблука залиште зі шкіркою і наріжте тонкими слайсами.
  2. Збийте яйця з цукром до утворення пишної та світлої маси. Додайте олію і сметану, після чого ще раз усе збийте.
  3. Поступово додавайте борошно з розпушувачем і замішуйте тісто міксером на низьких обертах. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
  4. До готового тіста додайте яблука, нарізані кубиками, і ретельно перемішайте.
  5. Застеліть форму для випікання пергаментом і змастіть її олією або маслом. Викладіть тісто у форму. Зверху красиво викладіть тонкі слайси яблук по колу, формуючи щось на кшталт квітки.
  6. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 170°C духовці приблизно 45 хвилин.
Джерело матеріала
loader