/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdfd95d5886a398a683ae92e6059c0b2a.jpg)
5 продуктів, в яких більше омега-3 жирних кислот, ніж в червоній рибі
Омега-3 жирні кислоти підтримують здоров’я серця й судин, знижують ризик розвитку запальних процесів, покращують роботу мозку, сприяють нормалізації рівня холестерину та позитивно впливають на стан шкіри, пише 24 Канал з посилання на Real Simple.
В яких продуктах найбільше омега-3
Пропонуємо 5 альтернатив, які варто додати до свого раціону:
Скумбрія
У 100 грамах скумбрії міститься близько 2,6 г омега-3 – більше, ніж у більшості лососевих. Окрім того, ця риба багата на білок, кальцій та залізо, необхідні для кісток і енергії.
Насіння чіа
Чіа – справжня знахідка для вегетаріанців та прихильників здорового харчування: у 100 грамах – до 17 г омега-3. А ще – клітковина, кальцій та антиоксиданти, що захищають клітини від старіння.
Насіння льону
У 100 грамах лляного насіння – близько 11 г омега-3. Зверніть увагу: найкраще засвоюється мите та перемелене насіння. Додає до раціону білок і клітковину.
Конопляне насіння
Конопляне насіння містить 5,5 г омега-3 на 100 г, а також багато вітамінів A, D, E та антиоксидантів. Його легкий горіховий смак чудово підходить до смузі та каш.
Волоські горіхи
У 100 г горіхів – до 8 г омега-3, а також магній для нервової системи й мелатонін для здорового сну.
Рослинні омега-3 засвоюються дещо гірше, ніж тваринного походження. Щоб підвищити їх ефективність, поєднуйте насіння та горіхи з корисними жирами (оливкова олія, авокадо), продуктами, багатими на цинк і вітамін B6 (гарбузове насіння, шпинат), а також протизапальними спеціями – наприклад, куркумою.

