/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Feb60aee32c8a401373b3bfcfb453ed68.jpg)
Якщо листя має такі ознаки, моркву вже час викопувати, поки вона соковита і хрумка
Як зрозуміти, що моркву вже час викопувати / © Pixabay
Автор YouTube-каналу «Корисне TV» поділився порадами, коли саме варто збирати врожай моркви, щоб вона була максимально соковитою та смачною. Про це пише ресурс gordonua.com.
Для ранньостиглих сортів моркви оптимальний час викопування — початок серпня. Пізні сорти рекомендовано викопувати наприкінці серпня — на початку вересня.
Якщо ви не впевнені, який сорт садили, орієнтуйтеся на стан листя. Поки бадилля має насичений зелений колір, не варто викопувати моркву, дайте їй ще дозріти. А от якщо листя починає жовтіти та лягати на ґрунт, це сигнал, що морква вже досягла своїх максимальних розмірів і смакових властивостей.
Які ще ознаки того, що морква достигла
У регіонах із частими дощами варто діяти обережно: викопайте кілька коренеплодів і уважно їх огляньте. Якщо на поверхні з’являються тріщини, не зволікайте зі збиранням, навіть якщо листя ще не пожовтіло. Інакше морква швидко втратить свій привабливий вигляд і смакові властивості.
Стигла морква має щільну текстуру, яскраве забарвлення та виражений аромат. Якщо зібрати її вчасно, вона гарно зберігатиметься і довше залишатиметься соковитою.

