/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1eb2721d4bc119fdf16f20537f39ca46.jpg)
Піна в компоті: чи безпечно проварювати напій і вживати
Інколи трапляється, що в банці з компотом зʼявляється піна. Чи безпечний напій для вживання в такому випадку – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Чи можна вживати компот, в якому зʼявилася піна?
Поява піни в банці з компотом – чіткий сигнал про мікробну активність. Причина завжди полягає у помилках в процесі консервації: скорочення часу стерилізації, погано вимиті фрукти, деформація кришок тощо.
Головне – що потрібно памʼятати: такий напій вживати вже не можна. Краще позбутися банки з напоєм, аніж завдати шкоди своєму здоровʼю.
Старий метод "провари – і все буде добре" не спрацює. Так, ви позбудетеся грибків та інших мікроорганізмів, але токсини нікуди не зникнуть. Не варто опинятися в лікарні через таку дрібницю.
Поки триває сезон, варто насолодитися улюбленою вареною кукурудзою. За рецептом Пави простий перекус перетвориться на шедевр.

