Піна в компоті: чи безпечно проварювати напій і вживати
Піна в компоті: чи безпечно проварювати напій і вживати

Піна в компоті: чи безпечно проварювати напій і вживати

Інколи трапляється, що в банці з компотом зʼявляється піна. Чи безпечний напій для вживання в такому випадку – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Чи можна вживати компот, в якому зʼявилася піна?

Поява піни в банці з компотом – чіткий сигнал про мікробну активність. Причина завжди полягає у помилках в процесі консервації: скорочення часу стерилізації, погано вимиті фрукти, деформація кришок тощо.

Головне – що потрібно памʼятати: такий напій вживати вже не можна. Краще позбутися банки з напоєм, аніж завдати шкоди своєму здоровʼю.

Старий метод "провари – і все буде добре" не спрацює. Так, ви позбудетеся грибків та інших мікроорганізмів, але токсини нікуди не зникнуть. Не варто опинятися в лікарні через таку дрібницю.

Поки триває сезон, варто насолодитися улюбленою вареною кукурудзою. За рецептом Пави простий перекус перетвориться на шедевр.

Джерело матеріала
loader
loader