Вчені з’ясували, яка оливкова олія найбільше корисна для серця
Вчені з’ясували, яка оливкова олія найбільше корисна для серця

Вчені з’ясували, яка оливкова олія найбільше корисна для серця

Група грецьких учених провела дослідження, у якому порівняла вплив оливкової олії першого віджиму з різним вмістом фенольних сполук, інформує 24 Каналз посиланням на Eatiing Well.

Що показали результати?

У людей, які вживали олію з високою концентрацією фенолів, рівень загального холестерину значно знизився у порівнянні з тими, хто споживав олію з низьким вмістом цих речовин у великих дозах.

Дослідники наголосили, що йдеться саме про оливкову олію першого віджиму. Вона має насичений колір, виразний смак і містить більше корисних компонентів, ніж рафінована.

Які переваги споживання оливкової олії?

Оливкова олія є складовою середземноморської дієти, яку пов'язують зі зміцненням загального здоров’я та зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Також є наукові дані про зв'язок оливкової олії зі зменшенням ризику смерті від деменції.

Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader