/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdd26a4cbe1429c4101751fd882083fcb.jpg)
Вчені з’ясували, яка оливкова олія найбільше корисна для серця
Група грецьких учених провела дослідження, у якому порівняла вплив оливкової олії першого віджиму з різним вмістом фенольних сполук, інформує 24 Каналз посиланням на Eatiing Well.
Що показали результати?
У людей, які вживали олію з високою концентрацією фенолів, рівень загального холестерину значно знизився у порівнянні з тими, хто споживав олію з низьким вмістом цих речовин у великих дозах.
Дослідники наголосили, що йдеться саме про оливкову олію першого віджиму. Вона має насичений колір, виразний смак і містить більше корисних компонентів, ніж рафінована.
Які переваги споживання оливкової олії?
Оливкова олія є складовою середземноморської дієти, яку пов'язують зі зміцненням загального здоров’я та зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Також є наукові дані про зв'язок оливкової олії зі зменшенням ризику смерті від деменції.

