Заготовка, яку обожнює весь світ: як замаринувати часник на зиму, щоб залишився хрустким
Заготовка, яку обожнює весь світ: як замаринувати часник на зиму, щоб залишився хрустким

Заготовка, яку обожнює весь світ: як замаринувати часник на зиму, щоб залишився хрустким

Для маринування підходить будь-який часник, однак для зручності найкраще обирати великі зубчики. Що стосується самого процесу, то він дуже простий і не потребує турбот, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Як замаринувати часник на зиму?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 1 баночка

Інгредієнти:
– 4 – 5 великих голівок часнику;
– 200 мілілітрів води;
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 лаврових листки;
– 5 – 6 горошків перцю.

Приготування:

  1. Очистьте зубчики часнику від шкірки. Для більш делікатного смаку можна видалити серцевину, а гіркоту можна усунути, заливши часник на кілька секунд окропом.
  2. У воду додайте сіль, цукор та спеції, доведіть до кипіння й варіть 2 – 3 хвилини.
  3. Після цього влийте оцет і відразу зніміть з вогню.
  4. Укладіть часник в стерильну банку, залийте маринадом, одразу закрутіть, переверніть та накрийте до вистигання.

Смачного!

Баклажани – це хіт сезону, який обовʼязково варто зберегти на зиму. Найкраще зробити це за грузинським рецептом, так вони виходять особливо пікантними.

Джерело матеріала
loader
loader