Щоб не зіпсувати все своїми руками: топ-3 поширені помилки при заморожуванні продуктів
Щоб не зіпсувати все своїми руками: топ-3 поширені помилки при заморожуванні продуктів

Щоб не зіпсувати все своїми руками: топ-3 поширені помилки при заморожуванні продуктів

Насправді заморожування – один з найпростіших способів зберегти продукти. Достатньо уникнути кількох помилок, аби вони надалі були наче свіжі. Яких саме – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Які є поширені помилки при заморожуванні?

  • Заморожувати можна всі продукти

На перший погляд, це твердження виглядає правильно, та в реальності все зовсім інакше. Наприклад, ніжні овочі після розморожування будуть практично неїстівними.

Звісно, їх можна попередньо приготувати, однак такий експеримент навряд чи потішить хорошим результатом.

  • Холод вбиває бактерії

Це найпоширеніший міф, через які продукти псуються в холодильнику. Овочі, фрукти та ягоди обовʼязково перед заморожуванням потрібно ретельно вимити. В іншому випадку вони не лише втратять смак, а й будуть небезпечними для здоровʼя.

  • Термін зберігання – вічність

Морозилка – це не кріокамера. Холод гальмує процес псування, але не більше. Так, у вакуумних пакетах їжа зберігається довше, але не варто тримати її в морозилці більше кількох місяців.

Також є багато міфів щодо того, як перевірити якість меду. Пасічники розповіли секрет, який точно допоможе купити натуральний медта не нарватися на підробку.

Джерело матеріала
loader
loader