/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F8f9d3c31fdf0fc3164785f7ed9a3fe5f.jpg)
Ваша дитина ніколи таке не їстиме: який "смаколик" зводив з розуму дітлахів
Цей перекус неможливо забути
У СРСР хліб з олією та цукром чи сіллю був дуже поширеним і доступним перекусом. Його готували вдома, у школах та дитячих садках, а тому діти неодноразово отримували це на обід.
Страва надзвичайно проста: свіжий або підсушений хліб щедро змащували рослинною олією та присипали цукром, як нагадує "Телеграф".
Однак це не єдиний рецепт такого перекусу. У деяких родинах ще робили так: хліб вмочали у воду, а потім в цукор, або поливали олією і посипали сіллю.
Популярність цих ласощів пояснюється економією та доступністю продуктів у ті часи. Бабусі й дідусі часто давали саме цей простий перекус, поки готувалась основна страва на обід чи вечерю. Інколи бувало таке, що хліб з цукром і олією був на сніданок.
Сьогодні хліб з олією та цукром часто сприймається як курйозна рідкість радянської кухні, проте для багатьох поколінь він залишився символом дитинства, домашнього затишку та бабусиної турботи.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в радянські часи була популярна страва, яку готували майже в кожній сім'ї. Однак після неї навіть провітрювання не допомагало.

