/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F72956fbf8f03fedfcf6c0147a7461ffa.jpg)
Аджика на зиму: простий смачний рецепт
Аджика на зиму
Домашня аджика чудово підкреслює смак м’яса і перетворює звичайний обід на справжнє свято. Пропонуємо вам перевірений рецепт, який дозволить приготувати ароматну заготовку на зиму.
Інгредієнти
-
Помідори — 2,5 кг
-
Морква — 1 кг
-
Солодкий перець — 1 кг
-
Яблука — 1 кг
-
Гіркий перець — 100 г
Приготування
-
Ретельно вимийте та почистьте всі овочі та яблука.
-
Пропустіть підготовлені інгредієнти через м’ясорубку, використовуючи велику насадку.
-
Отриману масу перекладіть у велику каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
-
Зменште вогонь до мінімуму та варіть аджику протягом години.
-
Зніміть каструлю з вогню та дайте суміші трохи охолонути.
-
До остиглої маси додайте такі інгредієнти:
-
Часник, подрібнений — 200 г
-
Оцет (6%) — 1 склянка (якщо використовуєте 9%, можна взяти трохи менше)
-
Цукор — 1 склянка
-
Олія соняшникова — 1 склянка
-
Сіль — ¼ склянки
-
-
Ретельно перемішайте аджику.
-
Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки та закатайте кришками.
Готова аджика має густу, насичену консистенцію та чудовий аромат. Ця заготовка чудово зберігається і буде радувати вас і ваших близьких.

