Ситно, але не завжди смачно: який суп мав нестандартний інгредієнт
Ситно, але не завжди смачно: який суп мав нестандартний інгредієнт

Ситно, але не завжди смачно: який суп мав нестандартний інгредієнт

Ця страва подобалась далеко не всім

У СРСР серед простих та ситних страв особливою популярність мали різні супи. Одним із таких була страва, де використовувались легкий бульйон із м’ясними пельменями.

Ця страва готувалась не тільки вдома, а й іноді була на столах у дитсадках та школах. "Телеграф" нагадав, як саме готували цей суп.

Суп з пельменями

Готували суп зазвичай так: у каструлю наливали воду або бульйон, додавали сіль, лавровий лист, перець та інші спеції на смак, а після закипання опускали туди пельмені. З часом, під час варіння, пельмені могли збільшуватись в розмірах і ставати як вареники. Інколи господині ще додавали трохи моркви, картоплі або цибулі, щоб суп був більш наваристим і ароматним.

У дитячих садках і школах ця страва також мала популярність, адже діти їли пельмені зі задоволенням.

Крім того, нестандартною стравою вважалась ще жарена тюлька, після якої надовго залишався характерний запах.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, який "смаколик" раніше зводив з розуму дітлахів, але наразі цю страву не їстиме жодна дитина. Що було популярно в радянські часи.

Джерело матеріала
loader
loader