/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffb1ccbf6a7f9610db0aca4e33ecc4367.jpg)
Рецепт кабачків з соусом сацебелі
Не треба турбуватися про стерилізацію чи інші клопоти – поруч з кабачками завжди йдуть легкість приготування та неймовірний смак. 24 Канал рекомендує заготувати пікантні кабачки на зиму за рецептом порталу Shuba.
Як заготувати кабачки із соусом сацебелі?
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 4 зубчики часнику;
– 50 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів соусу сацебелі;
– 10 грамів солі;
– 20 грамів цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 25 мілілітрів оцту.
Приготування:
- Очистьте болгарський перець від насіння та наріжте його кубиками розміром близько одного сантиметра. Так само наріжте кабачки. Часник подрібніть.
- Перекладіть кабачки й перець у велику металеву миску, додайте сіль, цукор, влийте олію, оцет і соус сацебелі. Добре перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30 – 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Після цього проваріть масу без кришки приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте сіль та цукор.
- Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще близько 10 хвилин.
- Гарячу страву розкладіть по стерильних банках і щільно закрийте кришками.
- Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою й залиште на 8 годин. Зберігайте салат із кабачків у соусі сацебелі в прохолодному місці.
Смачного!
Українські страви – важлива частина нашої спадщини. Деякі з них внесені в ЮНЕСКО, і ви легко можете відтворити їх на власній кухні.
