Рецепт кабачків з соусом сацебелі
Рецепт кабачків з соусом сацебелі

Рецепт кабачків з соусом сацебелі

Не треба турбуватися про стерилізацію чи інші клопоти – поруч з кабачками завжди йдуть легкість приготування та неймовірний смак. 24 Канал рекомендує заготувати пікантні кабачки на зиму за рецептом порталу Shuba.

Як заготувати кабачки із соусом сацебелі?

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 4 зубчики часнику;
– 50 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів соусу сацебелі;
– 10 грамів солі;
– 20 грамів цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 25 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Очистьте болгарський перець від насіння та наріжте його кубиками розміром близько одного сантиметра. Так само наріжте кабачки. Часник подрібніть.
  2. Перекладіть кабачки й перець у велику металеву миску, додайте сіль, цукор, влийте олію, оцет і соус сацебелі. Добре перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30 – 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Після цього проваріть масу без кришки приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте сіль та цукор.
  4. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще близько 10 хвилин.
  5. Гарячу страву розкладіть по стерильних банках і щільно закрийте кришками.
  6. Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою й залиште на 8 годин. Зберігайте салат із кабачків у соусі сацебелі в прохолодному місці.

Смачного!

Українські страви – важлива частина нашої спадщини. Деякі з них внесені в ЮНЕСКО, і ви легко можете відтворити їх на власній кухні.

Джерело матеріала
loader