Які овочі та фрукти варто додати у вересневий раціон, щоб попередити застуду
Які овочі та фрукти варто додати у вересневий раціон, щоб попередити застуду

Які овочі та фрукти варто додати у вересневий раціон, щоб попередити застуду

Щоб перші віруси не застали зненацька, вересневі овочі й фрукти можуть стати природними "вітамінами", що захищають від застуд.Gazeta.ua розповість, що додати до раціону у перший місяць осені.Ці овочі та фрукти не лише смачні. Вони насичують організм речовинами, які допомагають йому боротися з інфекціями.Вони багаті на вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Саме ці продукти працюють як природний захист від застуд і допомагають організму легше пережити перехідний осінній період.Яблука містять вітамін С та пектини, які очищають організм від токсинів і підтримують імунітет.Груші багаті на клітковину, допомагають роботі травної системи та зменшують запальні процеси.Виноград має поліфеноли й антиоксиданти, що зміцнюють судини та захищають клітини від пошкоджень.Гарбуз - джерело бета-каротину, який перетворюється у вітамін А і підтримує здоров'я слизових оболонок, що є першою перепоною для інфекцій.Броколі містить вітаміни С, К і фолієву кислоту, які зміцнюють імунну систему та допомагають організму боротися з вірусами.Капуста багата на вітамін С та сірковмісні сполуки, що мають протизапальну дію і стимулюють захисні сили організму.

Джерело матеріала
loader