Із чого насправді роблять маргарин: несподівана відповідь вразить просто наповал
Із чого насправді роблять маргарин: несподівана відповідь вразить просто наповал

Із чого насправді роблять маргарин: несподівана відповідь вразить просто наповал

Основою маргарину слугує суміш рослинних олій - найчастіше використовують соняшникову, соєву, пальмову, кокосову.

Ви дізнаєтеся:

Маргарин - це продукт на основі жирів, що являє собою емульсію рослинних олій і води.

До його складу також входять рослинні олії, жири, молочні продукти, різні харчові добавки та інгредієнти, йдеться в матеріалі Главреда.

Як виробляється маргарин

Основою маргарину слугує суміш рослинних олій - найчастіше використовують соняшникову, соєву, пальмову, кокосову, рижієву і рапсову олії. Залежно від рецептури, до продукту також можуть додаватися:

Що входить до складу маргарину

Склад може незначно змінюватися у різних виробників, але в типовому маргарині присутні:

Маргарин: користь чи шкода

Сучасні види маргарину часто містять ненасичені жирні кислоти, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові та благотворно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Саме тому маргарин популярний як серед домашніх кулінарів, так і у професійних пекарів.

Чи підходить маргарин для приготування їжі

Так, особливо добре він проявляє себе у випічці. На відміну від вершкового масла, маргарин тане повільніше, а тісто з його додаванням менше сідає під час запікання. Він легко змішується з іншими інгредієнтами й особливо зручний у рецептах листкового та пісочного тіста.

Чем заменить сливочное масло в блюдах инфографика
/ Главред

Як відрізнити вершкове масло від маргарину

Один із простих способів - опустити невеликий шматочок продукту в гарячу воду:

Якщо воду перемішати, масло частково розчиниться, а маргарин розпадеться на дрібні частинки, при цьому вода залишиться прозорою.

Маргарин - корисний чи шкідливий: думка експертів

Маргарин на основі соєвої олії може містити до 20% поліненасичених жирів, які вважаються більш сприятливими для здоров'я серця, ніж насичені жири, присутні у вершковому маслі.

Крім того, в маргарині можуть бути присутніми корисні речовини, проте нерідко він містить і трансжири, що утворюються в процесі його виробництва.

Рослинні олії за своєю природою залишаються рідкими при кімнатній температурі, тому, щоб надати їм тверду консистенцію, необхідну для маргарину, їхня структура модифікується за допомогою гідрогенізації - хімічного процесу, що перетворює рідкі жири на тверді.

Дивіться відео - як визначити якісний маргарин:

Раніше Главред писав про те, що в магазинах продають фальшиве вершкове масло. Багато хто думає, що споживає натуральне масло, хоча насправді купує підробку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, чи можна смажити на оливковій олії. Оливкова олія добре підходить для приготування гарячих страв, якщо не перегрівати її.

Читайте також:

Про джерело: "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Джерело матеріала
loader
loader