/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb0f0fd837f0c2af6e55269d53b2bcbc6.jpg)
Чим загустити сметанний крем: маленький секрет, який врятує всю страву
Ви дізнаєтесь:
Сметанний крем – дуже популярний. Його часто використовують у випічці, адже він смачний та повітряний. Але інколи буває так, що крем стає надто рідким і здається, що виправити його вже не вдасться.
Главред вирішив розібратись, чим загустити сметанний крем.
Чому сметанний крем не загус
Зазвичай, рідкий крем виходить у тому випадку, якщо сметана занадто рідка або має низький відсоток жиру. Також на густоту впливають температура інгредієнтів та швидкість збивання.
Що можна додати в крем для торта, щоб він загус
Є кілька інгредієнтів, які можуть допомогти загустити крем. Наприклад:
Як зробити густий сметанний крем
Авторка каналу Готуємо Смачно на YouTube поділилась рецептом сметанного крему, який не розтікається.
За її словами, все що для нього потрібно – це сметана від 15% жирності, цукрова пудра та ванілін.
Головний секрет полягає у тому, що сметану потрібно викласти у марлеву тканину, зав’язати та повішати над глибоким посудом. Так зайва рідина виділиться із сметани. Найкраще залишити сметану на 5 годин в холодильнику.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fdd69800ebea1fb08b08b70edcb10f0c1.jpg)
Після цього у сметану можна додавати ванілін, цукрову пудру та збивати.
Жінка також зауважила, що довго збивати не варто, адже сметану можна перезбити і крем не вийде.
Рецепт густого сметанного крему – відео:
Читайте також:
