І мелену, і в зернах: як перевірити якість кави в домашніх умовах
І мелену, і в зернах: як перевірити якість кави в домашніх умовах

І мелену, і в зернах: як перевірити якість кави в домашніх умовах

Проста перевірка з водою допоможе відрізнити хорошу каву від підробки і вибрати тільки дійсно якісний продукт.

Ви дізнаєтеся:

Кава - улюблений напій мільйонів людей. Але, на жаль, на полицях магазинів можна зустріти підробки, які не тільки псують смак, а й можуть бути шкідливими для здоров'я. Тому важливо знати, як перевірити якість кави в домашніх умовах простими способами.

Перевірка кави холодною водою

Один із найдоступніших і найефективніших методів - тест із холодною водою. Для нього не потрібні спеціальні прилади, тільки склянка і трохи кави.

Кава в зернах

Щоб зрозуміти, чи якісна кава в зернах, опустіть кілька зерен у склянку з холодною водою і злегка перемішайте. Справжня кава не змінить колір води і не дасть осаду. Якщо рідина мутніє або з'являються домішки - перед вами підробка.

Мелена кава

Хочете зрозуміти, як визначити, чи хороша кава мелена? Додайте дрібку в холодну воду. Якісний продукт забарвить воду лише злегка, надавши їй коричневого відтінку. Якщо ж з'являється осад, це сигнал, що до складу додали цикорій або крохмаль. Занадто темна вода - тривожний знак: таку каву краще не вживати.

Розчинна кава

Багатьох цікавить, як відрізнити хорошу каву від підробки в розчинному вигляді. Для цього розчиніть трохи гранул у холодній воді. Справжня кава швидко розчиниться без осаду і не утворює грудок. Якщо гранули злипаються або залишається осад - продукт сумнівної якості.

Дивіться відео про те, як вибрати якісну каву:

Як вибрати чашку для кави?

Експерти кажуть, що для домашнього користування рекомендуємо запастися чашками 150-220 мл - це універсальний тип посуду. Загалом вибирати ємності потрібно, відштовхуючись від категорії кави та способу її заварювання. Якщо ж ви любите готувати різні види напоїв для гостей або членів сім'ї, розумним рішенням стане купівля спеціальних наборів. Головне, щоб чашка для кави підкреслювала її переваги і зберігала потрібну температуру.

Джерело матеріала
loader
loader