Чотири популярні продукти, які призводять до здуття живота
Чотири популярні продукти, які призводять до здуття живота

Чотири популярні продукти, які призводять до здуття живота

Здуття живота - це неприємний досвід, але те, що ви харчуєтеся здоровою їжею, не означає, що ви можете уникнути здуття живота.Багато здорових продуктів можуть викликати гази та інші тривожні проблеми зі шлунком. Більшість людей намагаються позбутися цього відчуття, виключаючи певні продукти зі свого раціону.Дієтолог Лена Бакович називає eatthis чотири продукти, які стають причиною здуття живота і розповідає, як почувається після того. як почала уникати цих продуктів.Молочні продуктиХоча сир і морозиво смачні, багато хто не переносить молочні продукти і змушений скорочувати їх кількість або повністю виключати з раціону.КвасоляКвасоля багата на білок, а також клітковину, яка може спричинити дискомфорт у шлунку. Це друга річ, якої Баковіч почала уникати."У певний час мені також доводилося тимчасово виключати бобові, наприклад, численні сорти квасолі та сочевиці, через проблеми з травленням, включаючи симптоми здуття живота та газів, - каже дієтолог.Хрестоцвіті овочіНам завжди кажуть їсти овочі, оскільки вони багаті на необхідні поживні речовини, але деякі з них можуть спричинити серйозний біль у шлунку.Злаки з високим вмістом клітковиниКлітковину може бути важко перетравлювати, що призводить до здуття живота та газів. Продукти, що містять достатню кількість клітковини, багатьом може бути важко споживати через здуття живота.Після того, як Баковіч відмовилася від молочних продуктів, бобових, продуктів з високим вмістом клітковини та деяких овочів, їй знадобився деякий час, щоб відчути полегшення.Особисто мені може знадобитися від 3 до 5 днів, щоб відчути полегшення після вживання цих здорових продуктів. Я вичавлюю сік з імбиру та лимона і з'їдаю його зранку, що допомагає зменшити здуття живота. Я також зосереджуюся на гідратації, якщо виникають ці симптоми", - каже Бакович.Усі продукти, які Баковіч виключила зі свого раціону, сповнені користі для здоров'я. Хоча вона уникала їх вживання протягом тривалого періоду, вона зрештою стратегічно повернула їх до раціону."Я подбала про те, щоб включати менші порції та більше білка. Наприклад, тепер я готую капусту в супі, а не в салаті. Я також намагаюся документувати свої симптоми травлення в щоденнику харчування, що дозволяє розпізнавати закономірності симптомів і допомагає при повторному введенні", - додає дієтолог.Зміни в раціоні завжди повинні бути індивідуальними для кожної людини, і в ідеалі їх слід проводити під наглядом кваліфікованого медичного працівника.

Джерело матеріала
loader
loader