Що не можна готувати в алюмінієвому посуді: ці помилки роблять майже усі
Що не можна готувати в алюмінієвому посуді: ці помилки роблять майже усі

Що не можна готувати в алюмінієвому посуді: ці помилки роблять майже усі

Алюмінієвий посуд є популярним вибором на кухні через свою легкість і теплопровідність. Проте не всі продукти можна в ньому готувати. Кислі та солоні страви можуть взаємодіяти з алюмінієм, що призводить до потрапляння металу в їжу та зміни її смаку. Крім того, це може негативно вплинути на ваше здоров'я.Легкість, міцність та хороша теплопровідність алюмінію роблять його привабливим для багатьох кулінарів. Такий посуд ще й доволі дешевий. Однак, не все так просто.При взаємодії з кислотами, що містяться в багатьох продуктах, алюміній починає окислюватися і виділяти шкідливі сполуки. Ці сполуки можуть потрапляти в їжу і накопичуватися в організмі.Кислі продукти, такі як борщ, томатний суп, квашена капуста, маринади, фрукти, ягоди.Продукти, багаті на органічні кислоти, як щавель та шпинат.Молочні продукти.Дитяче харчування.Можна використовувати алюмінієвий посуд з антипригарним покриттям, що запобігає прямому контакту продуктів з алюмінієм. Це буде найкращим рішенням.

Джерело матеріала
loader
loader