/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F92d0f5c78cacdd94e0d3d8585b4ee5ad.jpg)
Що не можна готувати в алюмінієвому посуді: ці помилки роблять майже усі
Алюмінієвий посуд є популярним вибором на кухні через свою легкість і теплопровідність. Проте не всі продукти можна в ньому готувати. Кислі та солоні страви можуть взаємодіяти з алюмінієм, що призводить до потрапляння металу в їжу та зміни її смаку. Крім того, це може негативно вплинути на ваше здоров'я.Легкість, міцність та хороша теплопровідність алюмінію роблять його привабливим для багатьох кулінарів. Такий посуд ще й доволі дешевий. Однак, не все так просто.При взаємодії з кислотами, що містяться в багатьох продуктах, алюміній починає окислюватися і виділяти шкідливі сполуки. Ці сполуки можуть потрапляти в їжу і накопичуватися в організмі.Кислі продукти, такі як борщ, томатний суп, квашена капуста, маринади, фрукти, ягоди.Продукти, багаті на органічні кислоти, як щавель та шпинат.Молочні продукти.Дитяче харчування.Можна використовувати алюмінієвий посуд з антипригарним покриттям, що запобігає прямому контакту продуктів з алюмінієм. Це буде найкращим рішенням.

