/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ffd5024164b93527ccd013ef89eded8ea.jpg)
Яблучне повидло, як мармелад: рецепт ідеальної начинки для пиріжків
Розповідаємо, як приготувати повидло, яке можна різати ножем
Один з найкращих способів зберегти врожай яблук — зварити з них повидло. За цим рецептом яблучне повидло виходить густим, немов мармелад, і його навіть можна різати ножем. Воно добре смакує з чаєм замість цукерок, а ще ним зручно начиняти пиріжки чи печиво.
Рецептом поділилась кулінарна блогерка Юлія Сенич. На своїй сторінці в Instagram вона розповіла, як правильно готувати густе яблучне повидло.
Інгредієнти:
- 2,5 кг очищених яблук
- 1,8 кг цукру
- 50 мл води
Приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серединку з кісточками, та нарізаємо шматочками.
- Перекладаємо яблука в каструлю з товстим дном. Додаємо воду та засипаємо цукром. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 30–40 хвилин, доки яблука стануть м’якими.
- Збиваємо масу блендером до однорідного пюре.
- Ставимо знову на вогонь і уварюємо на слабкому вогні 2–3 години, періодично помішуючи. Повидло має стати густим і тягучим.
- Гаряче повидло розкладаємо по стерильних банках, закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо остигати під ковдрою чи рушником.
А якщо ви хочете поласувати десертом з яблук вже зараз, спробуйте нафарширувати їх і запекти. Готується ця страва дуже просто, а виходить дуже смачною.

