Яку спецію не можна додавати в суп, вона псує смак страви, але багато господинь її використовують
Яку спецію не можна додавати в суп, вона псує смак страви, але багато господинь її використовують

Яку спецію не можна додавати в суп, вона псує смак страви, але багато господинь її використовують

Яку спецію не можна додавати в суп / © Pixabay

Досвідчені господині звикли щедро приправляти супи різними спеціями, вважаючи, що так страва стане ароматнішою. Проте професійні кухарі попереджають: є приправи, які зовсім не підходять для перших страв. І одна з них — кмин.

Чому не варто додавати кмин у супи

Кмин має дуже яскравий, різкий та специфічний аромат. У випічці чи при тушкуванні м’яса він може підкреслити смак, але у супі ця спеція часто:

  • перебиває ніжний аромат овочів і бульйону;

  • робить страву важкою на смак;

  • надає неприємної гірчинки, особливо якщо кмину додати занадто багато.

Через це навіть правильно зварений бульйон може втратити природний смак та аромат.

Які спеції найкраще підходять для супів

Щоб страва вийшла смачною й ароматною, краще використати:

  • лавровий лист — додає глибини смаку;

  • чорний і духмяний перець — підкреслює аромат овочів та м’яса;

  • чебрець або орегано — надають легких трав’яних ноток;

  • петрушку та кріп — роблять смак свіжішим і легшим.

Такі приправи не перебивають смаку та аромату супів, а лише доповнюють їх, залишаючи природний смак інгредієнтів.

Віктор Орбан. / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Американський активіст Чарлі Кірк, якого вбили 10 вересня / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Кельтський гороскоп дерев / © ТСН

Читати публікацію повністю →

Демі Мур і Колман Домінго / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader