/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F880ce08250c9ffcf4e82b179297cf858.jpg)
Щоб довго не псувалась: як правильно зберігати картоплю на кухні
Картоплю ледь не щодня у різному вигляді готують більшість українських родин.Тому вирощування, догляд та збирання картоплі є давньою традицією. Це не лише смачний продукт, а й джерело багатьох поживних речовин. Про те, як правильно зберігати картоплю на кухні, пише Gazeta.ua.Зазвичай картоплю зберігають на кухні в холодильнику або ж в сухому, прохолодному і темному місці.Якщо у холодильнику є достатньо місця, то картоплю можна зберігати в нижній частині овочевого відділення. Але потрібно переконатися, що картопля не контактує з продуктами, які виділяють етилен. Наприклад, з яблуками. Це може спричинити її швидше псування.Якщо ж немає можливості тримати картоплю в холодильнику, то потрібно знайти прохолодне, сухе і темне місце на кухні. При цьому важливо, щоб на картоплю не потрапляло пряме сонячне світло. Адже це може спричинити зеленіння картоплі.Можна використати також сітку або корзину. Якщо картоплю зберігати у корзині або сітці, це дозволить добре циркулювати повітрю. Картоплю можна також зберігати у паперовому мішку, це допомагає висушувати вологу.Не варто зберігати картоплю поруч з цибулею або часником, бо ці овочі можуть спричинити раннє псування через виділення етилену. Потрібно регулярно перевіряти запаси картоплі і видаляти будь-які проростки, щоб попередити її псування.Щоб зберегти свіжість картоплі, потрібно створити оптимальні умови для її зберігання.Так, температура має бути приблизно від +7°C до +10°C. Найкраще місце для зберігання картоплі - прохолодний підвал або спеціальний холодильник для овочів. Місце зберігання картоплі має бути з гарною вентиляцією, щоб уникнути накопичення вологи та запахів. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, картопля впродовж тривалого часу залишатиметься свіжою та смачною.

