/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3cdc13908e6edeaa0ad7b4422c2ea12d.jpg)
Для десертів та до чаю: найпростіший рецепт ароматного варення з малини
Варення з малини – це порція смаку та користі, від якої просто неможливо відмовитися. 24 Канал радить запастися цим чудовим додатком з улюбленої ягоди з рецептом порталу "Радіо MAXIMUM".
"Золота пропорція"
Зазвичай у всіх рецептах варення з малини можна зустріти пропорцію: порівну ягід та цукру. Як зазначає портал "Коліжанка", саме в цьому випадку варення отримує ідеальну густоту.
Як приготувати варення з малини?
- Час: 1 година
- Порцій: залежно від розміру баночок
Інгредієнти:
– 5 кілограмів малини;
– 5 кілограмів цукру.
Приготування:
- Малину перебираємо, змішуємо з цукром та залишаємо на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
- Після цього ставимо таз на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння й обов’язково знімаємо піну. Якщо цього не зробити, варення може забродити.
- Потім зменшуємо вогонь до середнього й варимо ще 15 – 20 хвилин.
- Щоб перевірити готовність, наливаємо трохи сиропу на тарілку, охолоджуємо та проводимо по ньому ложкою. Якщо "доріжка" залишається й краї не зливаються – варення готове.
- Гаряче варення розливаємо по банках та закриваємо.
Смачного!
Що ще смачненького заготувати на зиму?
- Вам обовʼязково треба мати у своїх запасах вʼялені помідори.
- Це інгредієнт, який будь-яку страву перетворює на шедевр.
- Їх дуже легко готувати, головне – обрати правильні помідори.

