Для десертів та до чаю: найпростіший рецепт ароматного варення з малини
Для десертів та до чаю: найпростіший рецепт ароматного варення з малини

Для десертів та до чаю: найпростіший рецепт ароматного варення з малини

Варення з малини – це порція смаку та користі, від якої просто неможливо відмовитися. 24 Канал радить запастися цим чудовим додатком з улюбленої ягоди з рецептом порталу "Радіо MAXIMUM".

"Золота пропорція"

Зазвичай у всіх рецептах варення з малини можна зустріти пропорцію: порівну ягід та цукру. Як зазначає портал "Коліжанка", саме в цьому випадку варення отримує ідеальну густоту.

Як приготувати варення з малини?

  • Час: 1 година
  • Порцій: залежно від розміру баночок

Інгредієнти:
– 5 кілограмів малини;
– 5 кілограмів цукру.

Приготування:

  1. Малину перебираємо, змішуємо з цукром та залишаємо на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Після цього ставимо таз на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння й обов’язково знімаємо піну. Якщо цього не зробити, варення може забродити.
  3. Потім зменшуємо вогонь до середнього й варимо ще 15 – 20 хвилин.
  4. Щоб перевірити готовність, наливаємо трохи сиропу на тарілку, охолоджуємо та проводимо по ньому ложкою. Якщо "доріжка" залишається й краї не зливаються – варення готове.
  5. Гаряче варення розливаємо по банках та закриваємо.

Смачного!

Що ще смачненького заготувати на зиму?

  • Вам обовʼязково треба мати у своїх запасах вʼялені помідори.
  • Це інгредієнт, який будь-яку страву перетворює на шедевр.
  • Їх дуже легко готувати, головне – обрати правильні помідори.
Джерело матеріала
loader
loader