Помідори по-грузинськи: як приготувати ароматну та пряну домашню заготівлю
Помідори по-грузинськи: як приготувати ароматну та пряну домашню заготівлю

Помідори по-грузинськи: як приготувати ароматну та пряну домашню заготівлю

До вечері чи на святковий стіл

Помідор — це один із найулюбленіших овочів у світі, соковитий, яскравий і універсальний у кулінарії. З нього готують салати, соуси, закуски, а ще надзвичайно смачні мариновані помідори по-корейськи з пікантною гостринкою.

Але сьогодні ми пропонуємо приготувати помідори по-грузинськи — пряну й ароматну заготівлю, яка вразить своїм смаком. Цей рецепт простий у виконанні та стане справжньою окрасою зимових запасів. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".

Як приготувати помідори по-грузинськи

Інгредієнти:

  • помідори – 3 кг;
  • морква – 200 г;
  • солодкий перець – 200 г;
  • часник – 1 головка;
  • зелень (базилік, кінза, петрушка, кріп) – за смаком;
  • гострий перець – 1–2 стручки;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • цукор – 4 ст.л.;
  • оцет 9% – 2 ст.л. на літрову банку;

Спосіб приготування:

  1. Скласти помідори у банки та залити окропом, залишити на 15–20 хвилин.
  2. Подрібнити моркву, солодкий перець, часник та зелень у блендері або м’ясорубці.
  3. Злити з банок воду та заміряти її кількість.
  4. Додати до води сіль, цукор та подрібнену овочеву масу, перемішати.
  5. Поставити маринад на вогонь та варити 10 хвилин після закипання.
  6. Додати у банки оцет, залити киплячим маринадом, закатати та вкутати до охолодження.
Джерело матеріала
loader