/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F3c3eea4b7ebf2997f9995f01f0df231a.jpg)
Знижують тиск і зміцнюють імунітет: сім причин додати гриби у раціон
Гриби не лише смачні, а й корисні для організму. Вони низькокалорійні, допомагають зміцнювати імунітет, підтримують здоров'я серця та уповільнюють процеси старіння.Неврологиня й експертка в галузі здоров'я мозку Гайді Моавад назвала Verywellhealth всі головні переваги від вживання грибів.Гриби мають протизапальну дію, що може знизити ризик і тяжкість запальних захворювань.Гриби містять кілька різних біоактивних метаболітів - речовин, що виробляються в процесі травлення. Саме вони відповідають за протизапальну дію грибів.Гриби є джерелом природних антиоксидантів. Зокрема, різні компоненти та побічні продукти грибів чинять антиоксидантну дію на організм.Вживання в їжу грибів сприяє зниженню рівня холестерину та ліпідів (жирів).Хімічні компоненти різних видів грибів можуть зв'язуватися з жиром і холестерином, виводячи їх з організму, а грибні ферменти можуть знижувати рівень холестерину в крові, розщеплюючи шкідливі жири.Гриби містять клітковину і бета-глюкани, корисні для здоров'я кишківника. Ці компоненти сприяють травленню і можуть також запобігати закрепам.Гриби вважаються дієтичним антигіпертензивним засобом, оскільки вони багаті на сполуки, що знижують артеріальний тиск: ергостеролом, поліфенолами, терпенами, терпеноїдами, полісахаридами та білками.Дослідження засвідчили, що гриби можуть зміцнювати імунну систему і виявляти антимікробні властивості, які допомагають захищати від різних інфекційних захворювань. Деякі з цих антимікробних ефектів можуть бути зумовлені поживними речовинами, що містяться в грибах. Також передбачається, що гриби містять хімічні речовини, здатні пригнічувати ріст мікроорганізмів.У грибах дуже низький вміст глюкози та інших цукрів. Це корисна та ситна їжа, яка не спричиняє швидкого підвищення рівня цукру в крові.Крім того, дослідження показують, що гриби можуть знижувати рівень глюкози в крові та збільшувати вироблення інсуліну в деяких людей.

