/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F675bd3e76834cf1613730fb7d31693c7.jpg)
Навіщо грузини зберігають олію в морозилці: цей лайфхак знають одиниці
Більшість з нас традиційно зберігають олію в кухонній шафі, пише 24 Канал з посиланням на тікток-сторінку lifehack_2025_26. Фахівці радять тримати олію в темному приміщенні, подалі від газової плити, батарей та сонячного світла. Втім, ще ніхто не здогадувався до того, що олію можна зберігати в морозилці.
Чому грузини тримають олію в морозильній камері?
Користувачка тіктоку розповіла, що вона підгледіла цікавий лайфхак у грузинів. За її словами, олія після морозилки не розбризкується на сковорідці, а їжа після неї не пригорає. При мінусовій температурі олія змінює свою структуру, тому таким способом користується безліч грузинів, які хочуть полегшити готування.
Користь тримання олії в холодильнику: дивіться відео
Що робити, щоб олія не бризкала на сковорідці?
Тікток-блогерка Софія Сізова розповіла 3 лайфхаки, завдяки яким олія більше не буде бризкати на плиту. Дівчина рекомендує налити трохи оцту на паперовий рушник та протерти ним сковорідку, а вже після цього розігрівати на вогні.
Забути про бризки олії можна завдяки солі. Спочатку треба розігріти пательню, посипати трішки солі, а тоді вже налити олії. А от третій лайфхак полягає в застелянні сковорідки пергаментним папером. Його потрібно лише розстелити на поверхні, а тоді налити олію для смаження.
Лайфхаки, які врятують від бризкання олії: дивіться відео
Чому їжа прилипає до сковорідки?
- Їжа прилипає до сковорідки через недостатню карамелізацію продуктів, яка зазвичай викликана браком тепла та часу.
- Для уникнення прилипання потрібно збільшити вогонь, дати їжі час карамелізуватися та використовувати помірну кількість олії.

