Як приготувати бездоганне картопляне пюре: секрет британських кухарів
Як приготувати бездоганне картопляне пюре: секрет британських кухарів

Як приготувати бездоганне картопляне пюре: секрет британських кухарів

Зварити картопляне пюре може будь-хто і без особливих кулінарних навичок. Але приготувати його смачно дано не кожному.Щоб пюре вийшло кремоподібним, ніжним і апетитним, готувати бульби рекомендується в курячому бульйоні, пише Express.Для багатшого смаку в каструлю також слід додати кілька прянощів. Приготоване за таким рецептом пюре не буває прісним. Овоч вбирає в себе чудовий аромат бульйону.5 великих картоплин;1 цибулина;500 мл бульйону або два курячих кубики;50 мл молока;2 ст. л. вершкового масла;1 лавровий лист.Очищену картоплю нарізати однаковими кружечками. Викласти в остиглий бульйон. Додати лавровий лист і розрізану на половинки цибулину, увімкнути повільний вогонь. На великому варити не потрібно, інакше бульби проваряться нерівномірно.Показник того, скільки варити картоплю, залежить від сорту, але в середньому становить 25 хвилин. Якщо шматочок легко розминається виделкою, то він готовий. Потім треба злити воду, прибрати лавровий лист і цибулю, і накрити каструлю рушником на 5 хвилин.У ще гарячу картоплю влити розтоплене масло і гаряче молоко. Гріти рідину важливо для кремового смаку. Тепер можна приправити масу за смаком і розтовкти до однорідності.Цей базовий спосіб можна доповнювати. Замість м'ясного бульйону використовувати овочевий, а молоко замінити вершками. Не бійтеся експериментувати.

Джерело матеріала
loader
loader