Маринований гострий перець на зиму: рецепт закуски без стерилізації
Маринований гострий перець на зиму: рецепт закуски без стерилізації

Маринований гострий перець на зиму: рецепт закуски без стерилізації

Маринований перець має насичений смак

Цей рецепт сподобається тим, хто не уявляє зиму без гострих та пікантних закусок. Маринований перець виходить вогняним на смак, ароматним і насиченим. Подавати гострий перець можна як самостійну закуску до м’яса чи шашлику, додавати в бутерброди або салати для пікантності. Він також смакує з картоплею, пловом чи гарячими стравами з бобових. З цими стравами його гострота розкривається особливо яскраво.

Рецептом в Instagram поділилася блогерка olenatimkiv.

Інгредієнти:

  • 1 кг гострого перцю
  • 1 л оцту 6%
  • 8 ст.л. цукру(без вершка)
  • 4 ч.л. солі
  • 100 мл олії

Як приготувати гострий перець на зиму

  1. У великій каструлі змішайте оцет, цукор, сіль та олію. Доведіть маринад до кипіння.
  2. Ретельно вимийте гострий перець. Обріжте хвостики. Перець наріжте на шматочки.
  3. Покладіть перець у стерилізовані банки та залийте киплячим маринадом.
  4. Закрутіть банки кришками. Стерилізувати цю закрутку не треба.
Джерело матеріала
loader
loader