/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fbda88d6ab3b528d16de0aa37f902b8b9.png)
Варення мрії: яблука та апельсини в одній банці – смак, який зводить з розуму, рецепт
Якщо звичайне яблучне варення здається вам нудним, саме час струсити рецепти і додати трохи цитрусового драйву.
Уявіть: ніжні шматочки солодких яблук, наповнені яскравим ароматом апельсинів – смак, від якого складно відірватися. Баночка таких ласощів здатна перетворити просте чаювання на маленьке свято.
Що знадобиться:
– Соковиті яблука (краще червоні, ароматні) – 2 кг
– Апельсини – 2–3 штуки
– Цукор – 1,2 кг
Як приготувати:
-
Підготовка фруктів. Яблука очистіть від серцевини та наріжте великими часточками. Апельсини ріжемо прямо зі шкіркою - саме вона подарує варенню неймовірний цитрусовий акцент.
-
Солодке очікування. Змішайте фрукти з цукром і залиште на 1-2 години. За цей час яблука та апельсини випустять сік, створюючи власний натуральний сироп.
Яблучно-апельсинове варення, кадр з ідео -
Магія варіння. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння. Потім зменште до мінімуму і варіть близько 45 хвилин, помішуючи, доки аромат не заповнить всю кухню.
Готове варення – це густа бурштинова маса із соковитими шматочками фруктів та яскравою цитрусовою ноткою. Намажте його на хрумкий тост, додайте в ранкову кашу або подайте до млинців - ваші домашні благатимуть зварити ще.
Раніше ми повідомляли про золотисту запікану з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.

