/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb1021fbefadbac8ee0da299662d55b06.jpg)
Чим почистити пляму з килима, щоб зникнула за 15 хвилин: три класні способи
Вивести плями з килима – просто, якщо скористатися одним копійчаним засобом, який може лежати на вашій кухні, пише 24 Канал з посиланням на Express. Господині звикли використовувати проти плям хімічні засоби, втім вивести пляму здатен звичайний кукурудзяний крохмаль.
Чим відчистити пляму з килима?
Освіжити ділянки килимового покриття від неприємного запаху, розводів чи плям, можна завдяки посипанню крохмалем. Він має високу поглинальну здатність, тому виводить будь-які плями, навіть олійні.
До речі, знайти засоби проти плям за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.
Нову пляму потрібно швидко промокнути чистою ганчіркою, щоб видалити зайву рідину. Пляму терти не можна, бо через це вона може сильно в’їстися у волокна килима.
Стару пляму перед чисткою можна збризнути столовим оцтом, щоб розм’якшити засохлі волокна, а тоді посипати кукурудзяним крохмалем. Залишіть засіб подіяти на 15 хвилин, а тоді ретельно пропилососьте ділянку.
Чим ще можна почистити пляму?
Блогерка Софія Сізова у своєму тіктоці розповіла також дієві засоби проти плям на килимі. За її словами, потрібно зробити засіб з солі та соди у пропорції 1:2. Добре перемішайте й посипте порошком килим. Далі залишіть на 20 хвилин та пропилососьте.
Позбутися плям можна завдяки перекису водню 3%, який потрібно змішати з двома частинами води. Розчин треба нанести на пляму, а зверху посипати содою. Блогерка додала, що його треба залишити на плямі 10 хвилин, а тоді затерти ганчіркою.
Лайфхаки очищення килима: дивіться відео
Як вивести пляму від поту?
Щоб вивести жовті плями від поту треба замочити одяг у розчині з 2 склянок води та 1 чашки білого оцту на 30 хвилин, а потім нанести пасту з харчової соди, солі та перекису водню.
Інший метод включає використання лимонного соку та ацетилсаліцилової кислоти, які допомагають усунути плями перед пранням.

